neljapäev, 4. veebruar 2010

Lestat 22

Vihane. Palun üks kohv.

Kaugusest kostab üksiku hundi hale ulgumine.

Silme ette kerkib pilt maha jäetud linna tänavast. Põletav kuumus piinab viimaseid rohelisi liblesid ja kõrvetab nende krussis päid. Tuule ill toob veidi värskendust, kuid lennutab heinatuuste ja liiva mööda teed. Ja korraga tahaksin manada pildile veel kaks meest. Kulunud teksastes, kauboi saapad jalas, narmendavad jakid ruudulistel pluusidel ja stiilselt pähe pandud kaabud peas, astuvad nad teineteisele vastu.

Korraga saabub linna uus elu. Kõrtsi uksed lüüakse valla ja sealt voolab välja punt inimesi. Poolpaljad, pruunides korsettides naised kilkavad. Higised, karvased mehed jälgivad toimuvat ja karjuvad ergutuseks pähe tulevaid nilbusi. Ainult vanamees, kes istub oma päevinäinud kiiktoolis ja tõmbab piipu, mõtleb vaikselt.

Kaks meest liiguvad endiselt teineteisele lähemale. Vöödele on kinnitatud suured, rohmakad tulirelvad. Õhk on pingest paks ja lõpuks vaikivad ümbritsevate hääled. Vanamees teeb oma elu kiiremaid liigutusi ja kobib tuppa. Kahest mehest noorem haarab relva järele ja sihib hoolikalt.

Korraga ilmub tänavale must läikiv hobune. Ja tema seljas noorik. Mustad nahksed püksid ja liibuv pluus toovad tema naiselikud ilud esile. Tema nahk on kahvatu ja seda muudab veelgi märgatavamaks tulipunaseks värvitud huuled. Mustad pikad juuksed lehvivad tuules ja jätavad mällu pildi metsikust ratsanikust.

Ta lajatab piitsaga noorele mehele käe piht ja relv kukub maha. Naine naeratab kavalalt ja virutab talle jalaga ribidesse. Mees tõmbab kerra ja piidleb näitsikut kahetseval pilgul. Teine mees tunneb oma päästjanna ära ja jookseb talle vastu. Naine sirutab oma käe ja tõmbab mehe sadulasse. Mehe jõulised käed haaravad ta oma embusse ja nad kaovad nelja tuule poole.

Et need hundid su ära sööksid!


Aitäh!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar