teisipäev, 4. mai 2010

Lestat 105

The Butterfly Effect

The title is a reference to the butterfly effect, which is a metaphor that encapsulates the idea that if one were to make small changes, while going back to the past, the resulting changes to the present would be large and various.

Seal akna peal kõlgub üks noor umbes 10 aastane tütarlaps. Vaatab alla, kus rohelisel muruplatsil mängivad teised temavanused lapsed. Ta väga kadestab neid. Samas kardab välja minna, äkki ei võeta omaks. Naeru kilked muutuvad aina valjemaks ja valjemaks, tüdrukule meeldib seda jälgida. Just-kui saaks ta selle rõõmu abil natukene isegi oma tuju tõsta.

Juhtub midagi täiesti erakordset. Keegi alt on plikat märganud ja kutsub välja. Loomulikult on arglikult neiul selle üle äärmiselt hea meel. Ja esimest korda tunneb ta, et ei julge sellele kutsele vastata. Siiski! Sammud viivad välja nagu oleks see rada juba ammu sisse tallatud. Kui on aeg iseenda tutvustamiseks algab üks mäng, mille kulgemisest osalistel õrna ettekujutustki ei ole.

Sõprus, noorpõlve armumine, sõprus, veidikene viha ja põlgust üksteise vastu, naermine, sõprus, armumine, lahkumine, naasmine, tuttavad, sõprus, armumine, vihkamine, leppimine, suhtlemine, sõprus, usaldamine, usalduse reetmine, rääkimine, sõprus, armumine, petmine, nutmine, vihkamine, reetmine, kohale jõudmine, arusaamine, pingutamine, kaklemine, leppimine, manipuleerimine, reetmine, valetamine, mitte pingutamine, rääkimine, leppimine, armastamine, hüvasti jätmine, kurbus, Lõpp!

See oli üks päiksepaisteline hommik umbes kümme aastat hiljem. Rohelisel muruplatsil ei olnud veel mängijaid. Või siiski?! Tüdrukust on saanud naine, aken on aken ja Mängija on endiselt mängija. Aga seekord ei ole elevust ega Tere ütlemise soovi. Seekord ei märgata üksteist! Ja mäng on märkamatult läbi saanud.

Stephenie Meyer - Aeg on tähtsusetu, me ei märka kunagi selle möödumist. (“Koidukuma”, 2008)

Aitääh!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar