neljapäev, 23. detsember 2010

Lestat 140


22. detsember 2010

Kahele inimesele saab see päev tähistama ühise tee algust.

Siiani olete kahekesi tammunud oma teed, kakelnud, leppinud ja üksteisega vähe arvestanud. Ette on tulnud valetamist, petmist, kurvastamist, pirtsutamist ja pisaraid. Teil on olnud ka rõõmsaid aegu ja toredaid ühiseid ettevõtmisi. Tunded on aastatest hoolimata püsinud ja ilmselt ka sellepärast olete otsustanud seda teed ühiselt käima hakata.

Ma ei taha teid tagant utistada ega sellelt teelt tagasi kutsuda. Tahan vaid paar nõuannet anda, mis teid peaks aitama või vähemasti meenutaksite neid sõnu vajalikel hetkedel.

Kooselust pole teil kahel erilist maiku suus. See on nagu meri oma tõusude ja mõõnadega. Kord tunnete rõõmu üksteise kohalolemisest, teine kord tahate oma hetke, vaikust. Kooselu tähendab, et arvestada tuleb eelkõige kaaslase vajadusega. Kui teine on õnnelik, oled Sina ka õnnelik. Kaob väljend mina ja asendub meiega. Kas meie läheme sellele peole? Kas meie ostame selle maja? Kas meie tahame üht ja teist? Pean tunnistama, et see pole sugugi lihtne. Mõelda, teha ja tahta, mida kaaslane.

Naistele tähendab kooselu ja abielu ka seda, et lisanduvad paljud kohustused, mida varasemalt täita ei tulnud. Pidev järelvalve ja hoolitsemine mehe eest. Kodu korrashoidmine, maitsva söögi valmistamine vähemalt korra või kaks päevas. Hiljem lisandub laste kasvatamine, mis nõuab suurt vastutust just eelkõige naiselt. Loobuda tuleb paljust, kuid asemele tuleb samuti palju. Rõõm ja uhkuse tunne oma pere ja kodu eest! Oma mehe ärateenitud armastus!

Mehe jaoks palju ei muutu. See on nagu teine sündimine, kus hoolitseva ema asemele astub hoolitsev naine. Mees ei tohi unustada, et ema pakutav armastus ja naise oma on kaks erinevat asja. Naist ei tohi kunagi kiitmata jätta, armastust peab kordama ja pidevalt meelde tuletama. Abielusõrmus ei hoia teda veel kinni ja lapsed ei tee teda kodulukuks.

Abielu on üks kaine suhe, mida tuleb koos hoida ja vajadusel toestada. Sellest ei astuta kergekäeliselt välja, seda hoitakse ja selle vältel armastust kasvatatakse!

Õnnitlen teid ja soovin, et te mõlemad kasvaksite selles suhtes tugevamaks, targemaks ja osavamaks!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar