teisipäev, 16. oktoober 2012

Lestat 156

Sometimes we wish something so bad, that it almost makes us cry, when we don´t get what we need. You must wish and believe so hard that things are going to happen?! Almost! Actually you have to do what you wish.

Love the life you live, live the life you love.

Sul on eesmärk, unistus, soov! Mida sa teed? Sa paned paika tegevusplaani, kuidas oma teekonda alustada, sellel kulgeda ja kohale jõuda. Oled valel rajal, muudad midagi. Mõned inimesed kurdavad pidevalt, et nad ei saa kunagi, mida nad tahavad. Ükski nende soov ei lähe täida ja kõik eesmärgid lähevad vett vedama. Miks, te küsite?! Seda peate iseendalt küsima. Aga, miks siis?!

Väikesed lapsed peavad juba oma varajastel eluaastatel seisma silmitsi raskustega. Õpi käima, õpi rääkima, õpi sööma, õpi seda ja toda. Ma ei tea kui palju te olete väikeseid jõnglasi jälginud, kuid nad oskavad imehästi õppida, matkida, meelde jätta. Nad ei tea midagi keeldudest, käskudest, rahast, võimalustest, häbist, kuid unistada oskavad nad 10 täiskasvanud mehe eest, ilma et keegi seda õpetama peaks.

Siis tulevad täiskasvanud oma niinimetatud reaalsusega. Mõne täiskasvanu peas tiksub realiseerimata unistus, mida ta süstib oma lapsesse. Vaadake näiteks sportlasi, kes suure tahte ja tööga saavutavad enneolematuid tulemusi. Keegi ei mõtle sellele, et kõige selle taga on suur soov ja unistus. Enamasti on see juba vanemate unistus ja toetamine, mis neid esimesele treeningule paneb ja ebaõnnestumiste puhul edasi liikuma julgustab. Enamasti nende inimeste mõte on vaba igasugustest eelarvamustest ja nad teavad, et võivad saavutada kõike, mida soovivad.

Palju suurem hulk täiskasvanuid valivad elamiseks teise viisi. Elatakse käskude, reeglite ja ette antud elu järele. Unistused on võib-olla neilgi olemas, kuid puudub ergutus, enese tugev soov ja tahe neid realiseerida. Tegelikult nad arvavad, et neil ei ole piisavalt raha, aega, õigeid tuttavaid ja üldse sündisid nad valel ajal valesse riiki, kus kõigis nende probleemides on süüdi poliitikud, kehv majandusseis ja näiteks vihmane ilm.

Nende kahe äärmuse vahel on veel midagi peale unistamise oskuse. Harjumused. Need, kes tahavad saavutada ja saavutavad, teevad midagi teistmoodi kui ülejäänud inimesed. Sportlane ei käi ainult korra nädalas jooksmas, vaid jälgib nädalate, kuude ja aastate viisi teatud kindlat režiimi. Enamus inimesi oleksid võimelised palju rohkemaks kui nad arvavad. Harjumused on need, mis teevad meist erineva võimekusega inimesed.

Oma harjumuste orjaks saada on palju lihtsam kui oma harjumusi ümber kujundama hakata. Seega peaks väga ettevaatlik olema, et juba õigel rajal olles, ei libastuks ega langeks samasse seisu tagasi.

Ma arvasin, et kui mul on unistus siis ma ei pea ennast muutma, ainult oma mõtlemist. Alles hiljuti sain aru, et unistades millestki natukene erinevamast kui ülejäänud 90% inimesi, pean muutma iseennast ja oma harjumusi. Alustades hommikusest ärkamisest, mõtlemisest, hingamisest, lugemisest, arenemisest. Kõik peab muutuma selleks, et tulemus saaks olla erinev teiste omast.

Ma arvan, et ma ei pea unistama asjadest, mille jaoks mul on olemas põhjus. Unistama peaks asjadest, mille jaoks on olemas võimalus. Ja võimaluse leiab igaüks kuskilt kui ta teeb otsuse, et soovib muuta oma harjumusi selleks, et tulemus oleks teistsugune.

Aitäh!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar